Modéer: Ndoshta reformat po ecin me atë ritëm që i nevojiten Shqipërisë

Sekretarja e Shtetit për Zhvillim dhe Bashkëpunim Ndërkombëtar, Ulrika Modéer, e cila zhvilloi një vizitë dyditore në Shqipëri (2- 3 shkurt) deklaroi se reformat po ecin mirë në Shqipëri dhe se mjaft aktorë po kujdesen që këto reforma të zbatohen si duhen. “Mendoj se ka shumë gjëra të mira që po ndodhin në këtë vend, ndërsa shumë aktorë po kujdesen që ky proces të eci përpara dhe që unë besoj se po ecën, tha Modéer në një intervistë ekskluzive mbas lancimit të Aleancës së Grave Këshilltare të Bashkisë Tiranë, ditën e mërkurë ku ajo mbajti një fjalë përshëndetëse. Continue reading Modéer: Ndoshta reformat po ecin me atë ritëm që i nevojiten Shqipërisë

Ambasadorja e BE-se: E verteta kontribuon ne ndryshim

Romana-Vlahutin-1-640x484

Në këtë fundvit, Ambasadorja e Bashkimit Europian në Shqipëri, Romana Vlahutin, preferoi një intervistë ku të fliste për ato çka u përmbushën këtë vit dhe se ku do të përqendrohen forcat për vitin në vazhdim. Por nuk harruam të flisnim pak edhe për jetën e saj të përditshme. Midis të tjerash, Vlahutin komentoi edhe zhvillimin më të fundit, miratimin e të ashtuquajturit ligj për dekriminalizimin. “Është një zhvillim shumë i mirëpritur për Shqipërinë dhe qytetarët e saj dhe ne e përgëzojmë mënyrën bashkëpunuese me të cilën u arrit”, thekson Ambasadorja.

Continue reading Ambasadorja e BE-se: E verteta kontribuon ne ndryshim