20 years in Albania, Rogner Hotel Tirana will Reward its Clients in an Unique Way

By Rudina Hoxha

The directors of Rogner Hotel Tirana, the nice German couple which is successfully managing this hotel for some years now, have revealed in an exclusive interview for “Follow Business” Magazine how the Hotel has planned to reward its most loyal clients and its prospective ones on its jubilee celebration.

They confirm that 2016 will bring a new era for the prestigious hotel, located at the center of Tirana.

Continue reading 20 years in Albania, Rogner Hotel Tirana will Reward its Clients in an Unique Way

Modéer: Ndoshta reformat po ecin me atë ritëm që i nevojiten Shqipërisë

Sekretarja e Shtetit për Zhvillim dhe Bashkëpunim Ndërkombëtar, Ulrika Modéer, e cila zhvilloi një vizitë dyditore në Shqipëri (2- 3 shkurt) deklaroi se reformat po ecin mirë në Shqipëri dhe se mjaft aktorë po kujdesen që këto reforma të zbatohen si duhen. “Mendoj se ka shumë gjëra të mira që po ndodhin në këtë vend, ndërsa shumë aktorë po kujdesen që ky proces të eci përpara dhe që unë besoj se po ecën, tha Modéer në një intervistë ekskluzive mbas lancimit të Aleancës së Grave Këshilltare të Bashkisë Tiranë, ditën e mërkurë ku ajo mbajti një fjalë përshëndetëse. Continue reading Modéer: Ndoshta reformat po ecin me atë ritëm që i nevojiten Shqipërisë

Kur dëgjoja Vaçe Zelën në 1965-n

Shkrimtari anglez, Adam Yamey, vjen në një intervistë për Gazeten SHQIP, për të zbuluar zhvillimin e imagjinatës së tij për Shqipërinë. Dikur se dinte as se ku binte ky vend, por sot e ka Shqipërinë të ‘skalitur në mendje.’  “Që në moshë të hershme, u bëra kurioz për Ballkanin në përgjithësi. Në fillim të vitit 1960, kur më lindi ky interes, më duhet ta pranoj me siklet se nuk e kisha as idenë se ekzistonte një vend që quhej  Shqipëri. Por kur e ‘zbulova’atë në një atlas të cilin po e shfletoja, aty mori fund gjithshka,” thotë Yamey në këtë intervistë.  Takimi i tij i parë me Shqipëtarët ndodhi ne vitin 1975 kur  shkrimtari vizitoi qytetin e Prizrenit në Kosovë. Continue reading Kur dëgjoja Vaçe Zelën në 1965-n

Baybars Altuntas: “Një sipërmarrës premtues duhet të ketë sy, veshë dhe nuhatje të “zgjuar”

Baybars Altuntas është një sipërmarrës ndërkombëtar, një shkrimtar librat e të cilit janë më të shiturit, një investitor ëngjëll, një kolumnist dhe President i Shoqatës së Biznesmenëve ëngjëj të Turqisë. Lista e pozicioneve që ai mbart është e pafundme. Në prag të pjesëmarrjes së tij në Startup Grind Tirana, më 26 maj, si i ftuari special ku do të flasë për investimet ëngjëj por jo vetëm, Business Magazine po publikon një intervistë ekskluzive me Z. Altuntas.

Continue reading Baybars Altuntas: “Një sipërmarrës premtues duhet të ketë sy, veshë dhe nuhatje të “zgjuar”

Media, termometri i demokracisë

Konferenca 9-orëshe “SPEAK UP 2”, e organizuar të enjten e kaluar në zemrën e Brukselit nga Komisioni Europian, me praninë e 400 pjesëmarrësve, nga të cilët edhe gazetarë nga Shqipëria, Ballkani Perëndimor e Turqia, do t’i mëshonte edhe një herë faktit se, nëse do të shikosh nivelin e zhvillimit të demokracisë së një vendi, shikoji median.

Continue reading Media, termometri i demokracisë

Robert Rogner: “Hoteli është themeli i jetës sime”

Në 20 vjetorin e “Shtëpisë Austriako-Shqiptare”, – Rogner Hotel Tirana – biznesmeni më i spikatur Austriak, Robert Rogner, na çon mbrapa në ditët e para kur ai vuri zemrën si themel për ndërtimin e hotelit te parë me 5 yje në Tiranë sipas standarteve ndërkombëtare.
Vendosmëria e tij dhe sakrificat për ta parë këtë Hotel të ngritur në Shqipëri, megjithëse ky vend po kalonte një nga periudhat më të vështira të historisë së tij, tregon edhe njëherë kurajon e një biznesmeni të vërtetë, i cili e dashuron Shqipërinë, siç është Z. Rogner.

Continue reading Robert Rogner: “Hoteli është themeli i jetës sime”

Shop in Albania: Tirana Ring Center

New international brands, proximity to Tirana city center, top-quality services and a high dose of innovation make Tirana Ring Center stand out.

Michel Brule, the Administrator of the newest trade center – Tirana Ring Center – to be inaugurated by the end of 2014, highlights in the following interview the top priorities of this prestigious project and why people must see it.

Continue reading Shop in Albania: Tirana Ring Center

A Wine That Turns Every Glass into a Statement

“I am not tasting a glass of wine but a part of your spirit,”– Portuguese poet, Di Brito.

“A fabulous wine from a magnificent city,” – Norbert Lammert, President of the German Bundestag.

“An oasis of civilization,” Albanian writer, Ismail Kadare.

“A perfect taste,” former Italian Premier, Romano Prodi.

All these quotes, coming from the best sensations of these personalities, go to “Çobo” wine originated from the 2400-year museum city of Berat, southwest of Albania. The latter has a name in Albania when it comes to winery, agro-business and gastronomy in general.

Continue reading A Wine That Turns Every Glass into a Statement

RUDINA HOXHA: SUKSESI VJEN PAS 10 DËSHTIMEVE

14.Rudina-Hoxha

Rudinën e intervistojmë për të na dhënë një shembull se si duhet të duket gazetaria. Ajo thotë se zhvillimi në gazetari varret nga zhvillimi i vendit. Shumë intervistë praktike që do të ju ofrojë informacion për profesionin dhe misionin e gazetarit! Lexojeni dhe shpërndajeni këtë intervistë për të motivuar edhe të tjerët!

Continue reading RUDINA HOXHA: SUKSESI VJEN PAS 10 DËSHTIMEVE