StrawberryFrog CEO Scott Goodson on Entrepreneurship and Nation Branding

Scott Goodson, founder and CEO of StrawberryFrog, a well-known marketing agency based in Madison Avenue, New York City, has undertaken to explain in this exclusive interview the experience of branding Albania, this Balkans country of over 3 millions people which has struggled through times with its image around the world.

Continue reading StrawberryFrog CEO Scott Goodson on Entrepreneurship and Nation Branding

Graf: Ju mbështesim, por mos prisni mrekullira nga Zvicra

Të gjitha programet që Zvicra po zbaton në Shqipëri luftojnë korrupsionin në një mënyrë a tjetër, ndërsa nga një perspektivë më afatgjatë, ato garantojnë një jetë më të mirë për komunitetin. Këtë fakt, ambasadori i Zvicrës në Shqipëri, Christoph Graf, nënvizoi gjatë një interviste për gazetën “Shqip”, njëherazi intervista e tij e parë për shtypin shqiptar.

Continue reading Graf: Ju mbështesim, por mos prisni mrekullira nga Zvicra

Tukiçi: Në Londër, u ndjeva vërtet krenar që jam shqiptar

Pianisti, Genc Tukiçi, i larguar prej 25 vjetësh nga Shqipëria për të jetuar në Francë, vjen në një intervistë ekskluzive për gazetën “Shqip” për të prezantuar koncertin e radhës, që mbetet edhe projekti më ambicioz i tij. Kësaj here, së bashku me sopranon shqiptare me famë botërore, Inva Mula, do të interpretojmë në mes të Nju Jorkut këngët e përpunuara dhe të orkestruara nga ai vetë.

Continue reading Tukiçi: Në Londër, u ndjeva vërtet krenar që jam shqiptar

20 years in Albania, Rogner Hotel Tirana will Reward its Clients in an Unique Way

By Rudina Hoxha

The directors of Rogner Hotel Tirana, the nice German couple which is successfully managing this hotel for some years now, have revealed in an exclusive interview for “Follow Business” Magazine how the Hotel has planned to reward its most loyal clients and its prospective ones on its jubilee celebration.

They confirm that 2016 will bring a new era for the prestigious hotel, located at the center of Tirana.

Continue reading 20 years in Albania, Rogner Hotel Tirana will Reward its Clients in an Unique Way

Modéer: Ndoshta reformat po ecin me atë ritëm që i nevojiten Shqipërisë

Sekretarja e Shtetit për Zhvillim dhe Bashkëpunim Ndërkombëtar, Ulrika Modéer, e cila zhvilloi një vizitë dyditore në Shqipëri (2- 3 shkurt) deklaroi se reformat po ecin mirë në Shqipëri dhe se mjaft aktorë po kujdesen që këto reforma të zbatohen si duhen. “Mendoj se ka shumë gjëra të mira që po ndodhin në këtë vend, ndërsa shumë aktorë po kujdesen që ky proces të eci përpara dhe që unë besoj se po ecën, tha Modéer në një intervistë ekskluzive mbas lancimit të Aleancës së Grave Këshilltare të Bashkisë Tiranë, ditën e mërkurë ku ajo mbajti një fjalë përshëndetëse. Continue reading Modéer: Ndoshta reformat po ecin me atë ritëm që i nevojiten Shqipërisë

Kur dëgjoja Vaçe Zelën në 1965-n

Shkrimtari anglez, Adam Yamey, vjen në një intervistë për Gazeten SHQIP, për të zbuluar zhvillimin e imagjinatës së tij për Shqipërinë. Dikur se dinte as se ku binte ky vend, por sot e ka Shqipërinë të ‘skalitur në mendje.’  “Që në moshë të hershme, u bëra kurioz për Ballkanin në përgjithësi. Në fillim të vitit 1960, kur më lindi ky interes, më duhet ta pranoj me siklet se nuk e kisha as idenë se ekzistonte një vend që quhej  Shqipëri. Por kur e ‘zbulova’atë në një atlas të cilin po e shfletoja, aty mori fund gjithshka,” thotë Yamey në këtë intervistë.  Takimi i tij i parë me Shqipëtarët ndodhi ne vitin 1975 kur  shkrimtari vizitoi qytetin e Prizrenit në Kosovë. Continue reading Kur dëgjoja Vaçe Zelën në 1965-n