Baybars Altuntas: “Një sipërmarrës premtues duhet të ketë sy, veshë dhe nuhatje të “zgjuar”

Baybars Altuntas është një sipërmarrës ndërkombëtar, një shkrimtar librat e të cilit janë më të shiturit, një investitor ëngjëll, një kolumnist dhe President i Shoqatës së Biznesmenëve ëngjëj të Turqisë. Lista e pozicioneve që ai mbart është e pafundme. Në prag të pjesëmarrjes së tij në Startup Grind Tirana, më 26 maj, si i ftuari special ku do të flasë për investimet ëngjëj por jo vetëm, Business Magazine po publikon një intervistë ekskluzive me Z. Altuntas.

Continue reading Baybars Altuntas: “Një sipërmarrës premtues duhet të ketë sy, veshë dhe nuhatje të “zgjuar”

Media, termometri i demokracisë

Konferenca 9-orëshe “SPEAK UP 2”, e organizuar të enjten e kaluar në zemrën e Brukselit nga Komisioni Europian, me praninë e 400 pjesëmarrësve, nga të cilët edhe gazetarë nga Shqipëria, Ballkani Perëndimor e Turqia, do t’i mëshonte edhe një herë faktit se, nëse do të shikosh nivelin e zhvillimit të demokracisë së një vendi, shikoji median.

Continue reading Media, termometri i demokracisë

Robert Rogner: “Hoteli është themeli i jetës sime”

Në 20 vjetorin e “Shtëpisë Austriako-Shqiptare”, – Rogner Hotel Tirana – biznesmeni më i spikatur Austriak, Robert Rogner, na çon mbrapa në ditët e para kur ai vuri zemrën si themel për ndërtimin e hotelit te parë me 5 yje në Tiranë sipas standarteve ndërkombëtare.
Vendosmëria e tij dhe sakrificat për ta parë këtë Hotel të ngritur në Shqipëri, megjithëse ky vend po kalonte një nga periudhat më të vështira të historisë së tij, tregon edhe njëherë kurajon e një biznesmeni të vërtetë, i cili e dashuron Shqipërinë, siç është Z. Rogner.

Continue reading Robert Rogner: “Hoteli është themeli i jetës sime”

Shop in Albania: Tirana Ring Center

New international brands, proximity to Tirana city center, top-quality services and a high dose of innovation make Tirana Ring Center stand out.

Michel Brule, the Administrator of the newest trade center – Tirana Ring Center – to be inaugurated by the end of 2014, highlights in the following interview the top priorities of this prestigious project and why people must see it.

Continue reading Shop in Albania: Tirana Ring Center

A Wine That Turns Every Glass into a Statement

“I am not tasting a glass of wine but a part of your spirit,”– Portuguese poet, Di Brito.

“A fabulous wine from a magnificent city,” – Norbert Lammert, President of the German Bundestag.

“An oasis of civilization,” Albanian writer, Ismail Kadare.

“A perfect taste,” former Italian Premier, Romano Prodi.

All these quotes, coming from the best sensations of these personalities, go to “Çobo” wine originated from the 2400-year museum city of Berat, southwest of Albania. The latter has a name in Albania when it comes to winery, agro-business and gastronomy in general.

Continue reading A Wine That Turns Every Glass into a Statement

RUDINA HOXHA: SUKSESI VJEN PAS 10 DËSHTIMEVE

14.Rudina-Hoxha

Rudinën e intervistojmë për të na dhënë një shembull se si duhet të duket gazetaria. Ajo thotë se zhvillimi në gazetari varret nga zhvillimi i vendit. Shumë intervistë praktike që do të ju ofrojë informacion për profesionin dhe misionin e gazetarit! Lexojeni dhe shpërndajeni këtë intervistë për të motivuar edhe të tjerët!

Continue reading RUDINA HOXHA: SUKSESI VJEN PAS 10 DËSHTIMEVE

Shqiptari që kërkoi azil në Irlandë, sot bën emër në art

Njeriu i parë që kaloi avionin nën urë duke hyrë në histori ishte piloti legjendar rus, Valery Chkalov. Ai bëri një mrekulli duke treguar aftësitë e tij të jashtëzakonshme pilotuese. Forca dhe këmbëngulja duket se qëndrojnë pas çdo mrekullie. Edhe historia e 52-vjeçarit shqiptar, Ndrekë Gjini, poet dhe gazetar, nga qyteti i Pukës, i cili ka më shumë se një dekadë (që nga 2002) që ka emigruar në Irlandë është një mrekulli e forcës së shpirtit dhe artit brenda tij. Sot ai dallohet për kontributin që po sjell në fushën e artit dhe kulturës në Irlandë. Ajo që të tërheq pafund në historinë e tij është se ai përfaqëson triumfin, ngadhënjimin kundër komunizmit. Dhe në këto ditë kur Shqipëria festoi 25-vjetorin e rënies së komunizmit, historia e tij kumbon. Interesi për të rritet edhe më kur mëson se poezitë e Presidentit të 9-të të Irlandës, Michael Daniel Higgins janë botuar në shqip nga Gjini. Kjo gjë doli më në pah kur Mal Berisha, i cili sapo kishte marrë detyrën e ambasadorit shqiptar në Britaninë e Madhe dhe Irlandë, duke “thyer” disi rregullat e protokollit, i dorëzoi Presidentit Higgins, letrat kredenciale së bashku me një libërth të vogël, i cili përmblidhte pikërisht vjershat e Presidentit të përkthyera në shqip nga djaloshi pukjan.

Continue reading Shqiptari që kërkoi azil në Irlandë, sot bën emër në art